Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie i Ty...

chcesz, żebym
wiersz napisała
taki tylko dla Ciebie
ale o czym ?
o tęsknocie już było
o miłości wszyscy piszą

siadam.. ręce rozkładam
żeby to takie proste było

ech życie, życie
złamanego grosza
czasem niewarte !
jakieś ty skomplikowane
niesprawiedliwe !

dzielisz nierówno
i obdarowujesz

jednym dajesz
uśmiech, radość
drugim.. ból i smutek
jednym pod nogi
rzucasz płatki róż
drugim kłody i kolce

mówisz, żebym nie narzekała
bo wiele od ciebie dostałam

mam ci za co dziękować
czasem mi rzucisz
razem z kolcami.. i różę

a więc ci za nią.. DZIĘKUJĘ

chciałeś wiersz.. więc masz
a dlaczego o życiu ?
bo byłeś.. całym moim życiem !

33 763 wyświetlenia
239 tekstów
82 obserwujących
  • annak

    15 September 2011, 12:05

    miło mi Kasiu :)))

    Dziękuję :))

    cieplutko pozdrawiam :)))))

  • annak

    4 August 2011, 15:21

    Małgosiu nie plus jest najważniejszy dla mnie...ważne, że zainteresował Cię wiersz i miło, że Ci się podobał :)

    sercem pozdrawiam życząc milutkiego popołudnia :)

    Serdeczności :)))))

  • jacqeline

    4 August 2011, 13:55

    Niestety nie mogę zostawić jeszcze plusa:( Piękny wiersz