Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strach, czyli paragon fiskalny

życie funduje nam różne
sytuacje nadziewane orzechowym smutkiem
najgorszy bywa strach
skrada się całe życie jak
żmija pełza gniewnie syczy Oh żmijo! Nieludzki
potworze Diable skamieniały
który dudnisz w moim brzuchu rozdzierasz
wnętrzności czekasz
aż sytuacja życiowa pozwoli
Ci wpuścić jad w moje bijące tętno jesteś sprytna
zwinnie dobierasz się do głównej
tętnicy
Atak histerii tu nic nie pomoże – powiadasz
lecz pozwalasz mi płakać

I kiedy życie funduje
nam te sytuacje – daje nam jednak
paragon abyśmy nigdy nie zapomnieli
że życie nie stać dwa razy na to samo
…ciasteczko.

6198 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!