Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życie.?!

Życie.?! Czym ono jest
właściwie dla mnie
zastanawiam się i w rzeczy samej
nie wiem dokładnie
nie kosztowałam go jeszcze
nie zaznałam
nie wypróbowałam do końca
czasem mam takie chore myśli
ale powstrzymuję się by znowu
nie zrobić jakiegoś głupstwa
każdy ma tylko jedno życie
i stara się je wykorzystać
na swój sposób
ale u mnie jest inaczej
zamknięta w czterech ścianach
zapomniana, nie kochana, nie zrozumiana
czekająca ale na co
chyba na to aby życie mi
się inaczej potoczyło
sami piszemy sobie czarne
scenariusze a później tylko
płacz i tęsknota
przeklinam to życie
co jest teraz
chcę odejść, zapomnieć
i zacząć od nowa
ale nie wiem czy będę
potrafiła spojrzeć sobie
w oczy stojąc któregoś
dnia przed lustrem
i wyobrażać sobie
co było, jest i będzie.

3038 wyświetleń
25 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!