Menu
Gildia Pióra na Patronite

Związujesz
marzenia garściami
niczym kwiaty
układasz w wazonach,
by wraz z upływem czasu
nieśmiało więdły

Zamknij oczy,
a zobaczysz
jak ogrody umierają
stojąc

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • fyrfle

    13 April 2020, 20:55

    Ogrodnik, to życie i zapewniam, że piękne i szczęśliwe życie zasianego i ogrodnika.

  • kati75

    26 January 2018, 09:28

    smutne bo z takich marzeń nic dobrego nie wyniknie...pozdrawiam ciepło;)

  • 26 January 2018, 06:44

    Mirku, ładnie to opisałeś. Jednak nic z tej wypowiedzi nie wynika. Życie to życie, ogrodnik to ogrodnik. A nasze decyzje w postępowaniu i kierowaniu się w tym życiu zasadami, prawami sprawiają, że odczuwamy radość, smutek, szczęście, niepokój etc.

  • fyrfle

    25 January 2018, 19:45

    Karolino, życie to ogrodnik marzeń, jedne sieje inne pielęgnuje w kwiaty, jeszcze inne wyrywa, żeby zbyt wielka ich ilość nie skarłowaciała roślin, a zatem kwiatów, owoców i tym samym, żeby wyhodować kolejne kwalifikowane nasiona z których zasieje się kolejne, otrzymując z nich plon - szczęśliwe życie.