Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Żuraw i czapla~~

Żuraw i pewna czapla
Spory wciąż prowadzili
I żyjąc tak bez celu
Za sobą wciąż tęsknili

Lecz każde nazbyt dumne
By przyznać się do tego
Choć chodził on do niej
A ona też do niego

Gdy jedno czegoś chciało
To drugie wręcz przeciwnie
Wciąż miłość do sobie
Czuli niewątpliwie

Lecz mimo tej prawdy
Przyznać się nie chcieli
Licząc że te drugie
Pierwsze się ośmieli

Każde z innego świata
O innych priorytetach
Żuraw był bardzo skryty
Zaś czapla jak kobieta

Mówiła nazbyt dużo
A później zaś myślała
Żuraw szybciutko uciekł
A czapla zła została.

Wiersz ten bez morału
Bo przyznacie sami
Miłość chodzi często
Krętymi ścieżkami .

109 500 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • krysta

    23 October 2013, 10:17

    Świetny wiersz...
    Pozdrawiam Agnieszko :)

  • agniecha1383

    23 October 2013, 00:08

    Pouczający:)Świetnie to przedstawiłaś... pozdrawiam:) a morał? Jest!