Menu
Gildia Pióra na Patronite

fragmenty nieba

jesień przychodzi mi z trudem
odkąd uczę się stawiać kroki
i drżącą rękę piszę
ciąg dalszy
który nie nastąpi bez ciebie

czas leży u moich stóp
jak pies wierny
liże mi rany

nocami spoglądam w górę
z bezsilności studni
i choć niewiele tu światła
opowiadam o gwiazdach
w które przez ciebie wciąż wierzę

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    28 September 2015, 13:33

    Joann, i są takie serca! Dziękuję za Twoją wrażliwość.

    Adnachiel, ktoś we mnie te słowa zaszczepił, ja je tylko pielęgnuję. Dziękuję, że jesteś:*

  • Adnachiel

    26 September 2015, 13:16

    Uczucia opisujesz przepięknymi słowami i robisz to w sposób niezwykle magiczny.
    Jestem oczarowany.

  • słoneczniki

    25 September 2015, 21:28

    Są takie wiersze które same oczy chłoną...
    Dziekuję

  • giulietka

    25 September 2015, 11:13

    Klaudio, miło Cię tu gościć, fajny nick;)
    PWL, pięknie zaczynać dzień od takich słów, choć niezasłużonych:)
    Krysiu, fajnie, że wciąż mnie odwiedzasz.
    Malusia, perełką to Ty tu jesteś!

    Bardzo Wam dziękuję Dziewczyny, dobrego dnia!

  • Malusia_035

    25 September 2015, 10:50

    kolejna Perełka M , uwielbiam Twój styl pisania :))

    Pozdrawiam Serdecznie :))

  • krysta

    24 September 2015, 19:47

    wspaniały wiersz.
    pozdrawiam Giulietko :)

  • PainWithoutLove

    24 September 2015, 19:45

    Przepiękny. Uwielbiam Twoje wiersze Giulietko :)

  • czarnewstążkiwewłosach

    24 September 2015, 12:37

    namalowanie emocji, nakreślenie przestrzeni... pięknie