Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Komuś w drogę teraz"

Z szybą jej do twarzy
Przylepiona w autobusie
Znosi
Słońce, odwracany wzrok
Punktualnie
Wsiadam w uciekający linii
Sto pięćdziesiąt ileś smok mechaniczny
Skoro uciekł
Można w ławce się zatopić
Na przystanku przecież
Zbiórka zaspanych pasażerów
Oprócz niezadowolonych tuzów
Ktoś w rozkładzie zanotuje
Spóźnione o minutę całego życia spotkanie...

15 296 wyświetleń
150 tekstów
72 obserwujących
  • słoneczniki

    31 August 2012, 11:05

    Ktoś w rozkładzie zanotuje
    Spóźnione o minutę całego życia spotkanie...

    Sumując rzeczywistość...
    Czuję to...

  • 30 August 2012, 23:32

    ...o 22:09 wsiadałam do autobusu razem z nimi. Zmęczona wszystkim. Biegiem. Myśleniem. Ciągłym pamiętaniem, że trzeba to i tamto, i jeszcze o tym.
    A po powrocie do domu, prawie półtorej godziny później czytam ten wiersz. Więc nie dziw się, że kradnę do zeszytu.

    Pozdrawiam...