Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc

Zszedłem ze ścieżki prawości
Kroczę tą złą niehonorowości
Zepsuty niczym zgniły owoc
Przekwitnięty na tym drzewie.

Liczy się bycie pierwszym
Zwycięzcą...
Wygranym w swych marzeniach.
Dumnym każdych życiowych czynów
Bez żalu, poczucia straty
Nie przegapić tego przemijającego
Życia...
Jest jedynie dzisiejszy dzień.

Kroków własnych szlak obrany
Iść nim przed siebie
Dla siebie, nie innych
Brnąc drogą własnej duszy.

Każdego dnia toczę wojnę
z demonem we wnętrzu.
Z mą czarną stroną
mroczniejszą niż głębia nocy.

1699 wyświetleń
26 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!