Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Inny Anioł"

Zrywam twarz by patrzeć
Z wieszaka, mam tam
Kilka koszul ciemnych
Raczej
Mocnych ciału pasowanych
Rękaw nocy zadrwił z nich
Teraz ranne,
Rozpostarte kłócą się na wietrze

Łoże skrzypi marnym drewnem
Marnie skrzypi nami gdy miłością
Jego słoje układamy
Nasiąknięci żywicami koron
Soków nie uśpionych
Dobrze gdy to pościel
Ma ostatnie zdanie
A nie zima

Nabita myśl na zeszyt kapie
Prędka ręka piórem
Kreśli, tworzy, w pętle ściska
Wersy zjada linia wierszy
Akapitów błędy mi nie obce
Życie moje marginesem
Rozkruszone
Zjedzą wrony zrywem gardeł

W kącie miecz co błyska
W kącie niskim skrzydło
Ubrudzona postać
Łypie okiem pustym jak me serce
Wygrażając smutkiem
Łasi potem po podłodze
Tarza się zmieszana
Szuka aureoli

I tłumaczyć mogę,
W wieczność słowa rzucać,
Niebem straszyć
Że ja żadnych stróżów
Nic mi po nich
Nie chcę z czasu ich okradać
Po tych schodach co do śmierci
Sam się wspinać muszę, bez pomocy...

2011.06. by Vort

15 297 wyświetleń
150 tekstów
72 obserwujących
  • Vort

    4 August 2011, 16:01

    Dziękuję.

  • Myffa90

    31 July 2011, 18:49

    Ty to dopiero władasz słowem. Aj, zjadam w całości, ale i dzieląc na wersy, znalazłam odrębne smakowite kąski.

    "Dobrze gdy to pościel
    Ma ostatnie zdanie
    A nie zima"

    A na tym kawałeczku to się zawiesiłam...

  • sand

    16 July 2011, 22:44

    pika, lanca, dzida trza było :P :]] hahaa

    paskudo :P

  • Vort

    16 July 2011, 20:22

    Kopia, kopia, kopia, kop...kop...ko..ko..k.... :P

  • sand

    16 July 2011, 12:29

    at last ;)

  • Vort

    15 July 2011, 20:25

    Napisałem spójny intelekt, nie inteligencja :D

  • Vort

    15 July 2011, 19:55

    Od urody przemijającej ważniejszy spójny intelekt... :)

  • sand

    15 July 2011, 10:27

    takie paskudy grzechu warte :P :))))))

  • Vort

    14 July 2011, 17:09

    No nie grzeszę urodą podobno :P

  • sand

    14 July 2011, 10:53

    jest paskudny na maxa :P :P :]]]]]]