Menu
Gildia Pióra na Patronite

Źródełko

W kropelce napłakanej przez sen
utopił się clown.
I dlatego każdej nocy śmieję się do gwiazd.
Radością kołyszę je w tańcu,
szczęściem częstuję o północy.

W kropelce napłakanej przez deszcz
utopiło się słońce,
I dlatego spaceruję po tęczy.
Ubieram różowy kolor i patrzę na świat
a niebieskim maluję barwę Twych oczu.

W kropelce napłakanej przez złość
utopiła się gorycz.
Wykąpała się w łzach i ubrała w czerń.
Zatańczyła na własnym grobie
i zapomniała o pamiętaniu.

W kropelce napłakanej przeze mnie
utopiła się dusza.
Uciekła z Raju i błądzi wśród bezdomych.
Prosi o kubek gorącej kawy
płacąc biletem do Boga.
A ja nie kupuję...

78 917 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • Irracja

    13 February 2011, 20:24

    ... kubek kawy zawsze dam... a na bilet poczekam... ten swój, imienny...

    ;-)

  • motylek96

    14 November 2010, 18:31

    Ladnie.:)

  • meedea

    14 November 2010, 12:05

    Filipie Ci którzy powinni docenić, doceniają :) widzisz... jesteś Tu ;)

  • Modrzew

    14 November 2010, 11:53

    Naprawdę dobre. Szkoda że wiersze nie są doceniane na tej stronie.

  • meedea

    14 November 2010, 11:51

    Dziękuję Mr. G ;)

  • Seneka 18

    14 November 2010, 11:13

    Zawsze z zachwytem czytam Twoje wiersze...