Menu
Gildia Pióra na Patronite

„” „” „” „” „” „” „” „”

Z pięć miliardów lat świeci słońce
Świeci w nocy, świeci i w dzień
Lecz najjaśniej w nocy jest
Gdy ktoś obok Ciebie jest

Największą ciemność masz w dzień
I w nocy gdy suniesz się jak cień
Jak w samotności zapadasz w sen
Słońce jeszcze raz tyle błyszczeć będzie
A Ty masz gwiazdkę dla siebie?

https://www.youtube.com/watch?v=xsqTxMTZKZU

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    22 April 2016, 22:00

    Dzięki Mirku. Dobrej nocy. Pozdrów Gwiazdkę.

  • Pozaziemski

    22 April 2016, 21:58

    Obawiam się, że za pięć miliardów lat słońce zaświeci tak mocno że ziemi już nie będzie.

  • fyrfle

    22 April 2016, 21:53

    Dobry tekst. Mam Gwiazdę.

  • M44G

    22 April 2016, 20:46

    Miło mi, miłego wieczoru życzę Ci.

  • Cris

    22 April 2016, 20:43

    ...dopóki człowiek żyje gwiazdka świeci, a gdy umiera ze sobą gwiazdkę zabiera...

    Podoba się wiersz.
    Pozdrawiam.