Menu
Gildia Pióra na Patronite

Granice

Z ostrożności swojej,
Owiń się drutu zwojem.
Ustaw zasieki i stań na straży
Swych niewidzialnych tatuaży.
I nie mów, zacieraj ślady,
Ukryj marzenia, bo nie da rady.
I strzeż pościeli z puchu miłości,
Nocą śpij i śnij w samotności.
I choć przez życie jedziesz
Zielonym kolorem,
To zostawiasz za sobą
Światło czerwone.

3374 wyświetlenia
12 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!