Menu
Gildia Pióra na Patronite

Może opowiem

zostawię przywiązania
do spraw ziemskich - wypłowieją

trochę innych poboli
że można wykopać ukorzenione ciało
pozbawiając nieme dzieci tlenu

a później skończyć siebie
na pamięci fizycznej
w brzuchu tej samej planety

i „przyjdzie mi tonąć
pośród setek innych
wprost do piekła”
*

*A. Sexton

53 625 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • katjaa

    4 November 2012, 20:51

    piękny..