Menu
Gildia Pióra na Patronite

Autosupresja

Z ostatnim dymem wydychanym
Żar końca i początku się tlił.
Z czeluści do fundamentów
Z popiołów zgliszczy zapas sił.
I koniec końców topiony perfidnie
W bezdennej głębinie wszystkiego i niczego
W mrugnięciu oka puszczonym do siebie
Uśmiech obnażony szczerzy się bezwstydnie.
I trochę dla Ciebie
Trochę dzięki Tobie
Trochę przez Ciebie - tego powiedzieć nie mogę.
Trochę wszystkiego w zbyt małej zmianie
Trochę niczego zgaszone niedbale.
"Trochę" zamyka stary świat

3793 wyświetlenia
52 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!