Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy sił już nie będzie

zostaniesz?
Gdy łzy po policzku jak rosa spadać będą
pocieszysz?

Gdy smutek sercem zawładnie
przytulisz?

Gdy w cierpieniu słów zabraknie
pomilczysz ze mną?

Gdy nadzieja za horyzont się schowa
otuchy dodasz?

Odpowiedzi szukam
w oceanie słów Twych codziennych

oczy me widzą tylko to
co widzieć pragną

zajrzyj więc w głąb duszy
odpowiedz szczerze
nie pozwól sercu karmić się
nadzieją złudną

4459 wyświetleń
39 tekstów
7 obserwujących
  • Cris

    13 March 2016, 01:31

    Marietto czekam(y)...pozdrawiam serdecznie :)

  • Krisso

    4 March 2016, 21:54

    Cudne to jest :)))

  • Cris

    3 March 2016, 00:50

    Pytania, pytania...życzę by odpowiedzi dopełniły je i dodały otuchy tak jak chcesz. :))
    Bardzo ładny wiersz...dobrej nocy, Marietto :))

  • 3 March 2016, 00:43

    Podoba mi się bardzo :*