Menu
Gildia Pióra na Patronite

Foliowa poezja

Żółty prostokąt
z napisem Biedronka
codziennie niskie...
końca można się domyślić
we wnętrzu otwiera usta
mąka babuni
ale się dusi

Na reklamówce
biedronka się śmieje

Skrzydła ćmy
mogą i nie mogą
być poezją

W rękach kobiet
miliony takich worków
nasiąkniętych ludzkim mozołem...

127 931 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!