Menu
Gildia Pióra na Patronite

Komunijne zdjęcia - zauważalnik

Z okazji Pierwszej Komunii
Stasiowi wymodelują włosy
w anielskie fale
bo dziecko w ten dzień
ma wyglądać wspaniale

W ramach prezentów
posypią się tablety
czy połączą się z Bogiem
- ? -
pyta z obrazka strapiony święty

Szczeniak chce quada
od chrzestnego
a ten żeby nie wypaść źle
zaciągnął pożyczkę na wysokich procentach

Żarcia jak na weselu
choć biskup o umiar prosi
kto dał tani prezent to dziad
Stasiu z Biblii od babci niezadowolony...

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
  • Seneka 18

    24 October 2016, 18:40

    Cenię Twoją poezję... przywołujesz obrazy z mojego dzieciństwa... Pozdrawiam...

  • fyrfle

    24 October 2016, 13:25

    Biskup prosi? Jest takie powiedzenie - "uczył Marcin Marcina a sam głupi jak świnia".

  • Naja

    24 October 2016, 11:13

    Świetne...

    Bywały i inne czasy.
    Na komunię "Waryński" w czekoladzie.
    Czekolada niejedna, to na wymarzony rower się uskłada.
    Ale..., "oddawaj co dostałaś, przecież wyprawienie przyjęcia kosztuje"...

    Rower sobie kupiłam sama, w nagrodę za zdanie trudnego egzaminu... Zaszalałam. W tamtym czasie jeden z najdroższych i najlepszych trekkingowy Wheeler...

    Jakie czasy takie komunie. Jaki rodzic, takie prezenty...

    Powtórzę po raz kolejny. Na dobre mi to wyszło... :-)))

    Obecnie, po kapitalnym remoncie tę super maszynę ujeżdża mój Ukochany. Żaden ze znanych mi rowerów nie rozwija takiej prędkości na szosach...
    Oboje kochamy. Również ten wiatr we włosach...:-)))

    Bóg w tym przypadku uczynił zupełnie coś innego...
    Jestem Jemu za to bardzo wdzięczna. :-)))

    Piotr, znowu mnie poruszyłeś. Treścią i przywołaniem wspomnień...

  • onejka

    24 October 2016, 10:23

    Smutne kiedy Bóg staje się tylko pretekstem...

  • Adnachiel

    24 October 2016, 09:06

    Gorzka prawda.
    Bardzo wartościowy wiersz.
    Pozdrawiam :)