Menu
Gildia Pióra na Patronite

ŻYCZENIA WIELKANOCNE

Z okazji Pamiątki Zmartwychwstania Pańskiego
Życzymy Wam
Wielkiej pełni życia jak tych Świąt
Wielkim pięknem jest pełnia księżyca
I wspaniałością są dookoła niej poświaty
Więc tańczcie tańczcie swoje dni i noce
Jak Zorba tańczył swoje życie
Więc pijcie z kielicha miłości
Tak obficie jak Zorba pił czerwone wino
I nie zapomnijcie się totalnie zapomnieć
Jak Zorba zapominał się w życiu
Żebyście zawsze przez kilka dni w roku
Żyli biorąc życie w objęcia radośnie
I tańczyli tańczyli je pijąc do dna
Kielichy szczęścia których jak tak wiele
Życie w sobie ma i naprawdę chcę Wam dać
A potem znowu spokojnie mądrą pracą
Przesypujcie w ciszy Waszych klepsydr piach
A potem mądrze w pokorze Pana
Twórzcie codzienność jak Wigilii czas
I tak sen za snem dzień za dniem
Tik tak tik tak tika tak tik tak
By wreszcie znowu i jeszcze raz
Szukajcie kolejnej lepszej strony życia
Dojrzyjcie promienie słońca w anielskim
Puchu Pliszki Górskiej i krzew gorejący
Posłańca Niebieskiego w ognistości piór zięby
I tańczcie tańczcie pijcie i pijcie
Weselcie się gdyż ta szansa na wielką
Życia ziemskiego majówkę jest tylko raz

FF 30.03.2018r.

297 594 wyświetlenia
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!