Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie wrócisz ...

zobacz
maleńki ptaszek
na parapecie

posłuchaj
pięknie śpiewa

kruszynę chleba
rzuć mu pod łapki

zawiał wiatr
i on zerwał się do lotu

dlaczego płaczesz ?

on wróci
na pewno
gdy słońce budzić będzie dzień
a my
jak co rano
staniemy w oknie

dlaczego płaczesz ?
to nie ty
łzy z moich płyną oczu

w mym ręku
okruchy chleba

159 238 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!