Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zima zwiastun świąt.

Znów spotkamy się wszyscy w ciszy przy opłatku.
Spotkają się nasze oczy, uśmiechy i dłonie.
Nasze myśli i usta złożą życzenia.
Choinka i niebo rozbłysną tysiącami gwiazd.
Pod obrusem sianko, za oknem śnieg i cisza.
Znów mróz przyozdobi nam okna.
Już nie długo znów będzie Wigilia.
Dziś wokół nastała Zima.

6269 wyświetleń
18 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!