Menu
Gildia Pióra na Patronite

Portret

Znów się sączy spod powiek
niepokój
bezwiednie dłonią przekreślasz
słońce
co tylko złagodzić chciało
twarz wśród milczenia ram

I tylko ust bladość ociepla
pogodna ścieżka przy oku

I wiem już, że się uśmiechasz

Przecież każdą twą zmarszczkę
na pamięć opuszków znam

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    26 September 2011, 17:26

    Dziękuję Wam serdecznie za tak wspaniałe słowa.
    Pozdrawiam cieplutko:)

  • 24 September 2011, 01:31

    Madziu... pięknie malujesz słowem.
    Nic dziwnego, że ten Portret zachwyca :)))

  • Adnachiel

    22 September 2011, 14:09

    Przepiekny portret pamięci. Twoje wiersze madame Giuliet są NIESAMOWITE!

    Czy to na balu w chwilach odpoczynku
    Siędziesz, nim muzyk tańce zapowiedział,
    Obaczysz próżne miejsce przy kominku,
    Pomyślisz sobie: on tam ze mną siedział.

  • marka

    22 September 2011, 11:57

    Bardzo bliski portret.
    Przekaz czytelny a budowa jak być powinno.
    +