Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezsilność

Znów nadeszła ta chwila...
Zbyt wiele myśli i uczuć w jednej głowie.
Serce pracuje ciężej....
Gdzieś obok niego czuję próżnię.

Tak ciężka ta chwila...
Tyle rzeczy chcę powiedzieć.
Jednakże brakuje słów...
Próżno szukam na kartach słownika.

Nadeszła bezdechu chwila...
Duszę się od nadmiaru emocji,
moja dusza rozpaczliwie wzywa pomocy...
Tak wiele chcę wyjawić... Nie mogę!

Nastąpiła tragiczna chwila...
Już za późno na wzywanie pomocy.
Nastąpił zgon...
Brak słów, jedynie łza boleści spływa.

Już po wszystkim...
Dlaczego znów zabrakło mi słów,
Gdy tak potrzebne były...
Dopiero w raju zobaczymy się znów.

13 948 wyświetleń
214 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!