Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jaskółeczka

Znów mi się śniłaś
W skowronkach cała
W obłokach się wznosiłaś
Niczym jaskółka mała

Wygląd twój był powalający
Subtelny, wyrafinowany
O oklaski się proszący
W mej głowie tak zapisany

Z krótkim rękawem koszula biała
Czarna spódnica w gwiazdki srebrne
We włosach fioletowa wstążka mała
Usta czerwone... takie ponętne

Byłaś między obłokami
Byłaś coraz wyżej
Wiatr falował lekko twoimi włosami
Do słońca miałaś coraz bliżej

Moja jaskółeczka mała

15 900 wyświetleń
94 teksty
76 obserwujących
  • obito

    6 April 2012, 23:11

    Podoba mi się motyw jaskółki w tym wierszu.