Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obcy znajomy

Znów jeden z wielu
nic nieznaczący
jak list zagubiony
w nieistniejącym mieście,
a byłeś tak bliski
niczym koronkowe stringi
idealnie zdobiące
nagie pośladki.

Idę alejami
tymi co zwykle
przeszłość nie wyziera
spod kostki brukowej,
patrzę i nie widzę
tętno nie przyśpiesza
a przecież tak znajome
wyczuwam wspomnienia.

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 30 July 2011, 00:06

    Szkoda tylko, że weny brak - a szuflada prawie pusta.
    Pozdrawiam! :)

  • obito

    29 July 2011, 18:05

    a byłeś tak bliski
    niczym koronkowe stringi

    Świetne i bardzo pomysłowe to porównanie ;)

  • PetroBlues

    29 July 2011, 11:11

    ;-(