Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Spalnyj wagon "

Z nocnego pociągu
świat wygląda
jak spokojna twarz dziecka
w rozbujanej kołysce istnienia

W oknie mażą się latarnie
palcem
zostawiając ślad
na mokrym świata obrazie

Nic tak nie pachnie
jak noc z pociągu
przez okna szczelinę
kiedy czas traci wymiar
i liczy się tylko ta chwila

Jakaś kobieta wyciera się chusteczką
do higieny intymnej
i błądzi ręką pod majtkami
na kuszetce poniżej leży jej przyjaciółka
w miłosną opowieść wczytana

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • M44G

    13 September 2013, 14:44

    Niczym sceny z Polskiego filmu "Pociąg".

  • onejka

    13 September 2013, 11:21

    tak mi się skojarzył orient express...chyba z powodu tytułu :)

  • czarna mamba

    13 September 2013, 11:14

    swietnie sie czytało hhmm nawet kawa mi smakowala i nawet sie troche posmiałam pozdrowka:)