Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kim Jesteśmy?

Zniknąłeś, lecz wciąż czuję Twoją obecność
gdy po raz kolejny zawracam i czuję lęk.
Nic gorszego od przechodzących dreszczy
wspominając ostatnie z Twych słów...

Kim jesteśmy, jeśli nie tym, kim byliśmy?
Sami nadaliśmy sobie imię zakładając maskę.
Zostaliśmy uśpieni walcząc naprzeciw siebie,
mimo to nie potrafimy wyprzeć się prawdy.

Zamknęliśmy Bramę nieświadomi swych błędów
w rzeczywistości, która stała się kłamstwem.
Pozostawiając pytania, na które brakło odpowiedzi
odpychając wiarę, która rozumu nie zwycięży.

Kim jesteśmy, jeśli nie tym kim byliśmy...?

Nasze twarze się zmieniają godzone przez czas.
Zmieniając twarz zmieniliśmy tożsamość.
Tak trudno uwolnić się z nieświadomości,
tak trudno iść znów drogą do prawdy.

Kim jesteśmy ?

3221 wyświetleń
39 tekstów
3 obserwujących
  • 3 January 2013, 13:43

    Dobre. A kim... będziemy?
    Pozdrawiam. :)

  • słoneczniki

    3 January 2013, 12:44

    Pytania życiem i upływającym czasem pisane...

  • 3 January 2013, 12:40

    dobre pytanie
    pozdr.