Menu
Gildia Pióra na Patronite

Róża Życia.

Znikam
to tu, to tam
błądzę wśród zabójczych myśli
i umieram

Nie w bólu
nie w cierpieniu
lecz w uczuciu

Zastanawiam się
czy z ubytku
czy z nadmiaru
a nawet nie zakwitłem

I tak mało wiem
i tak mało widziałem

Przecież ciągle wierzę
że róża nawet na
skale zacienionej
wznieść się może

Czy nie tym jest życie...?

81 755 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • fyrfle

    16 December 2014, 11:35

    To po ztego, że będziesz wiedział więcej, co z tego że zobaczysz więcej? Dobry wiersz, tym razem szczera opinia.