Menu
Gildia Pióra na Patronite

intymny świat

znikam jak cień
gdy latarni światło zgaśnie

nieistotny byt
jakich wiele

cicho bez skargi
wśród istnień miliona
wiatrem owiewany
okien strzaskanych
ruin życia
w bezdusznej matni

znikam bez żalu
w świat swych słów
świat intymny
w sercu chowany

znikam jak cień

chcesz tam wejść ?
zgaś swoją

latarnię ...

159 239 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Albert Jarus

    5 June 2012, 20:18

    podoba mi się ten świat intymny...