Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szukając jego

Z nieustannej mej drogi wyryłem już szlak
A celu wędrówki nie widzę i tak.

Nieustannie do przodu, mozolnie od lat
Wypatrując zakęrtów, skrzyżowań i nie licząc dat.

Zmordowałem stopy ,spalilem swą twarz
Szukając natchnienia ,czekając na znak.

Aż zawieje wszechmocny w sile wiatru swej srogiej
Poruszy siwą mą głowe i w końcu odpowie.

1968 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
  • 2 April 2024, 06:28

    Cóż...emocje podane na czystych dłoniach wraz z sercem...

  • Tymoteusz Ika

    22 May 2015, 10:23

    Dzieki wielkie..... skrobiac go prawie stracilem zycie ........ tak to jest jak sie pisze bedac na autostradzie..........