Menu
Gildia Pióra na Patronite

[ zniesmaczona ]

Niby zapalasz znicza a drugim okiem filujesz;
Później plotkujesz… jak się ubrała, co na kogo gadała…
A jaki okropny makijaż miała;
Taki wulgarny a to nie wypada.
Uważasz, że jesteś lepsza?
To nie Twój dzień, przecież jeszcze żyjesz…
Więc czemu tak świętujesz i wódkę z innymi pijesz?
Bo to niby okazja, spotkanie rodzinne – żenada.

Gdzie w tym wszystkim zaduma i modlitwa?
Gdzie rozpamiętywanie i wspominanie, tych których już nie ma?

11 895 wyświetleń
196 tekstów
94 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!