Menu
Gildia Pióra na Patronite

bajka

znam pewną bajkę
nie jest długa
o życiu prostym
w szarym mieście
zagubionym na świata mapie

nie zaczyna się jak zawsze
że za górami lasami
nie ma tam królewny
i białego rycerza na koniu gniadym
ni złota i zamku
ani kaczki czy też rybki
co spełnia nasze życzenia

cóż więc to za bajka
spytasz zaskoczony

siądź na ławce
o świcie w parku
posłuchaj drzew
i śpiewu ptaków
niech cię odurzy
zapach polnych kwiatów
poczuj rosę pod nogami

w tym świecie co pędzi
gdzie muzyką jest warkot silników
ta krótka chwila
nim świt w dzień się przerodzi
zdaje się bajką
i nią jest w rzeczywistości
więc poczuj ją
a nie tylko przeczytaj

159 501 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • James Ford

    7 October 2012, 23:46

    Ja robię to w każdej wolnej chwili :)