Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl świąteczny

Znalazłem go dzisiaj
Przy filiżance gorącej kawy
I wyciągnąłem ze zmarzlin tabu
Niebanalny wielokrotny wykrzyczany
Poprosił mnie bym go bronił
I niósł w świat
Jego genialność i dobrodziejstwo
Jak niesie się przepis
Na nowe ciasto z serem
Poprosił mnie
Bym złożył od Niego
Życzenia miastu i światu
Kobietom i mężczyznom
I tym co nie widzą jeszcze
Jaką płeć przyjąć
Mówił że życzy nam
By był powszedni
Jak ta filiżanka kawy czy herbaty
By go głosić
W plotkarskich rozmowach
Kumów i świekr
Oraz w dyskusjach
Podwórkowych kółek różańcowych
Bo to Go udoskonali
Poprosił bym światu ogłosił
Że ósmy sierpnia
Powinien być tak samo wielki
Jak Walentynki czy 22 lipca
I by ludzie życzyli Go sobie
PRZESYCONEGO
Tak mówił do mnie w wigilie
Międzynarodowego Święta Orgazmu
Nakazem Wszystkich Bogów
Prorokuje Tobie
Idi k Niemu
Podaj Mu dłoń

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!