Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mała.

Zmrużyłaś swe oczy
na mą postać
jakbyś...
coś ujrzeć chciała
w rozmazanej duszy
coraz to bardziej marmurowej

Kimże jesteś, Pani
skąd przychodzisz?
jeśli możesz nie dotykać
nie dotykaj
nie chcę tylko tęsknić

Twe skrzydła biało blade
jakby świeżą smołą u końców oblane
postrzępione
zakurzone
i u trzonów także
ciemno czarne

Czy nic nie powiesz?

Zakryj biust, o Pani
obnażony podartym materiałem
- wstyd mi

Och... Jakże piękne Twe oczęta
smutno bursztynowe

Jesteś
pomoc szepnąć
czy po wsparcie?

Przyjdź do mnie, Mała
do mnie blisko przyjdź

Przyjdź...

81 756 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • Naja

    28 January 2014, 22:01

    Czarny Anioł, zmysłowy... Bardzo ładny wiersz :-)

  • vikkka

    25 January 2014, 15:24

    Boski wiersz pozdrawiam

  • Janya

    25 January 2014, 10:37

    Bardzo ładny wiersz...
    pozdrawiam:))

  • szaszlyk

    25 January 2014, 08:31

    mnie się bardzo podoba:)

  • Martini2726

    25 January 2014, 01:04

    Troszkę Romantyzmem zalatuje. :)))

    Trzeba przyznać, że wiersz ma swój urok. :)