Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zakorzenianie

zmokłam
świtem biegnącym w deszczu
znów zapachniało wspomnieniem
zazieleniło pamięć

zawieszeniem narosłym
na liścia sercu
gdy dzień odda swą jasność
by noc zaczernić

jak konar
wrastam w nieznane
tylko to samo ptactwo
na gałęziach myśli
skrzydła prostuje w zadumie
(03.07.2011)

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Pytia

    24 July 2011, 20:41

    Przepiękny wiersz