Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piosenka o moim mieście

Z mojego miasta
anioł otrzepał skrzydła
z obrzydzenia
a później się wzdrygał
i tępym obrazem meliny z Garncarskiej
podtarł w latrynie zadek

Moje miasto to upiór w operze
z przybitą twarzą
do kościelnej wieży
moje miasto to Chrystusowy gwóźdź
w opiece społecznej
gdzie na ochłap czeka tłum

Kroję chleb
niezbyt ostrym nożem
że mam co jeść
dziękuję Ci Boże
i za to miasto
co wrzodem na zadku
fontanną tryska z granitowego placu

Z mojego miasta
otrzepał anioł śmigła
i odleciał pozostawiając świst
bo moje miasto podobne do grzyba
nie ma witamin
choć ładne jest...

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!