Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ostatni pocałunek na dobranoc.

Zmieniłam swe lokum
Pewnie wiesz o tym
Puste mieszkanie
Same kłopoty.

Jadałam sama
W naszym salonie
Sypiałam sama
Czasami z kotem.

Nasze zdjęcia
Przykryłam niedbale
Ubraniami
Twoim zapachem.

Nie myślałam nigdy
Że ktoś mi Cię skradnie
Chciałam byś był
Ze mną na zawsze.

Nie ścierałam kurzów
Podłóg nie myłam
Pochylona ma głowa
Na śmierć by się wyłzawiła.

Lecz przyszedł ten dzień
To była chwila
Pierwsza wiosna bez Ciebie
Miło ją wspominam.

Wesołe promienie
Przebiły mi serce
Dając nadzieję
Że ujrzę Cię jeszcze…

Bliscy wpadali
Zatrwożone miny
Klepali po plecach
Chcieli dodać siły.

I wówczas otwarłam
szeroko me oczy
To Ciebie nie ma
To Twój świat się skończył.

Muszę iść dalej
Przepraszam mój miły
Spoczywaj w pokoju
W jakże głośnej mi ciszy…

https://www.youtube.com/watch?v=vSkb0kDacjs

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!