Menu
Gildia Pióra na Patronite

SNU KOCHANEK

Zmęczenie skleja powieki
Ołowiem wlewa w ramiona
Nietrwanie przechodzi w wieki
Jawa zda się oddalona

Drżące usta kształt zmieniają
Układają się w uśmiechu
Pod powieką sny już drgają
Uczestniczę w nich w bezdechu

Gdzieś w przestworzach się unoszę
Płynę na wezbranej fali
Lub w ramionach ukochanych
W rozmytej znikam dali

Tylko gwiazdy pozostają
Nad głową - wiecznie te same
I niebo granatowe
Wierny snu kochanek.

18 426 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • Naja

    25 July 2014, 23:13

    Urocze rozmarzenie :-)

  • dana1596

    25 July 2014, 20:09

    i sennie:)...jak na deszcz to i spać się chce