Menu
Gildia Pióra na Patronite

kłamstewka

z maleńkich kłamstewek
uplotłeś wianuszek
na głowę włożyłeś
by iść przez życie

myślałeś sobie
że tak będzie prościej

prostą ścieżką
bez kamieni
ni bagien zdradliwych
szedłeś przez nie
z uśmiechem na ustach

wtedy na chwilę
głowę odwróciłeś
a oczom twoim
ukazały się zgliszcza
i smutne twarze
tych co cię kochali

z maleńkich kłamstewek
uplotłeś wianuszek
a on się cierniową stał koroną

159 237 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Gaia

    11 September 2012, 16:33

    I wiele w tych słowach smutnej prawdy. Małe kłamstewka, a niszczą jak huragan wszystko dookoła, nim obejrzeć sie zdoła ktos za siebie.
    Bardzo ciekawy wiersz.

  • 11 September 2012, 11:20

    Piękne.
    Pozdrawiam. :)