Menu
Gildia Pióra na Patronite

Złota, piękna Jesień

Złota Jesień.
Piękna Jesień.
Liście spadające
ścielące przemokniętą glebę.
Opadają ich setki,
Tysiące,
Miliony.
Niczym myśli w głowie.
Rozrzucane przez wiatr.

Nawrót wspomnień,
Jak liści,
Tysiące.
Miłe.
Przeklęte.
Tęsknotą owinięte.
Nieraz przeklinane przeze mnie.
Zapomnieć je mam chęć.

Kładę się w pościeli liścianej.
Owinięty kolorami Jesieni,
Spowity dziesiątkami kasztanów,
Znalezionych pomiędzy liśćmi.
Z myślą liryczną,
Staram się zapomnieć.
Pozostaje Jesień w głowie.
Zaczynam pisać.

Jak bardzo kochałem.
Jak bardzo tęskniłem.
Wyrzucam to wszystko.
Otwieram serce,
Oczyszczam umysł.
Wypuszczam wszystko,
Bez umiaru,
Do cna.

Kilka godzin później,
Budzę się zaspany.
Przysypany Jesienią.
Otulony Jej ciepłem,
Wstaje oczyszczony.
Z liściem w ręku.
Treści pełnym.

Nareszcie koniec zmartwień.
Koniec nocy bezsennych.
Nowe życie się zacznie.
Z Jesienią za rękę.
Podążał będę przed siebie.
Co wieczór w Nią wtulony,
Obsypywany tysiącami pocałunków.
W namiętnym obcowaniu,
Zasypiał w Jej ramionach...

31 863 wyświetlenia
104 teksty
5 obserwujących
  • 31 October 2011, 22:06

    Postaram się nie zgubić, choć nie wiem, gdzie "Jesień" mnie zaprowadzi :).

    Wspaniałego tygodnia ^^

  • Julka 10

    30 October 2011, 23:37

    Dziękuję i...wzajemnie...pięknego spaceru z ...jesienią pod rękę :):)

    Ładna pogoda aż zachęca do takiego...spacerowania :):) Tylko się nie zgub :):)

    pa-pa :)

  • 30 October 2011, 23:29

    Ojeej, jak mi miło :).
    Nawet brak mi słów, żeby dziękować.

    Ahh, wielu szczęśliwych chwil Wam życzę. :)

  • Julka 10

    30 October 2011, 23:11

    Yuki...zgadzam się...
    tylko Mareczek tak się schował w te... pościel z liści utkaną, że nie wiem czy jutro go ...znajdziemy :):) Oby nikt go nie podeptał na jesiennym spacerze :):):)

    Pozdrowienia dla Ciebie i...Autora :):)