Menu
Gildia Pióra na Patronite

pocałunek

złakniona krwi
niewinne spojrzenie
zabójcza pomyłka
ostatnia myśl ofiary
omamionej czarnymi oczami
karmazynem ust
w uśmiech ułożonych

piękna i zabójcza
doskonała
czająca się za rogiem dnia
w mroku wieczoru
gęstej mgle przeznaczenia
nieunikniona
podaje rękę w czarnej rękawiczce
suknia zdaje się z wiatru utkana

pragniesz pocałunku
jedynego
nie zważając na konsekwencje
śniąc o jego smaku cudownym
chociaż wiesz
że pierwszy będzie ostatnim
a po nim zostanie tylko
mrok i wieczny sen

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!