Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie jest mi kolorowo

ten skrawek nieba
co mi po tobie pozostał
z każdym dniem
kruszy się i pęka
na zielone skrzydła tęsknoty
osypuje się białych nocy popiół

jeszcze tlisz mi się fioletem na rzęsach
gdy zanurzam twarz we wrzosowiskach

a lato
jest takie łaskawe
żeby usychać z tęsknoty

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    25 August 2015, 17:41

    Aniu, miło to czytać, dzięki

    Mill;) prawdziwa przyjemność Cię tu widzieć.

    Cris, cieszę się mogąc Was tu zatrzymać.

    Adnachiel, przecież jest Twój.

    Dziękuję za ciepłe słowa, pozdrawiam.

  • Adnachiel

    25 August 2015, 14:29

    Twoje wiersze M., zawsze wywierają na mnie ogromne wrażenie.
    Chciałbym i ten zabrać ze sobą, na własność. Czy mogę?

  • Cris

    25 August 2015, 14:13

    ...zatrzymał mnie...tak wiele w nim uczuć.

    :)

  • mill

    25 August 2015, 13:48

    ..prawdziwa poezja czytać Cię M. ;) ....

  • Pechowa_

    25 August 2015, 12:17

    Piękny wiersz... jak zawsze !

    Zamyśliłam się w każdym wersie...

    Pozdrawiam :)