Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trzeba się osierocić

zieleń nie uspokaja jak dawniej
szarych ścian i zrudziałych pól
na wszystkie załamania pogody

ducha. bo nie raz trzeba zdzierać
skórę, szukając innych mieszkań
w obcych atomach i przygarniać

wszystkie znaki zapytania – na chwilę
odnalezienia w resztach, które
nie zdążyły stać się innymi.

53 628 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • No_One_

    30 September 2012, 19:38


    Wiesz,że wspaniale piszesz.
    Pod względem tej imponującej
    "inności" Ty i EOS z pewnością
    jesteście tu najlepsze.

    Pozdrawiam.
    I czekam.

  • Irracja

    30 September 2012, 12:29

    ... tak, trzeba się osierocić... osierocić ze wszelkich głosów innych, by znów "zieleń uspokajała, jak dawniej, szare ściany i zrudziałe pola"...