Menu
Gildia Pióra na Patronite

~ Ach wolności ~

Zieleń łąk, uroda kwiatów, śpiewy ptaków,
Natura swój koncert rozpoczyna
Słyszę ją...

Cudowna harmonia istnienia
aż dusza zamienia się w motyla
a motyle...?

Motyle nie płaczą
one tańczą na kroplach łez
niczym baletnice...

Pod słonecznym kręgiem
tworzą nieziemską tęczę
Widzę to...

Och...Wolności
Jak ty pachniesz dzikością
Czuję cię...?

Ponad kroplami rosy
unosi się twoja woń
chłonę ją...

I nagle...?
czar prysł
opadły skrzydła motyla

Życie mnie woła
Dusza wróciła
Ach...szkoda.

27 414 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • AmidTheDark

    9 August 2012, 09:04

    Piękny.

  • 24 July 2012, 21:23

    . " Wolność pachnąca dzikością".....Widzi Ją,
    Czuje Ją
    Chłonie Ją
    I tak łatwo odpuszcza???Jaka piękna katastrofa .../Zorba/
    Wiersz, daje do myślenia....Wstęp bajkowy, koniec życiowy...

  • giulietka

    24 July 2012, 10:30

    Motyle nie płaczą
    one tańczą na kroplach łez
    niczym baletnice...

    pięknie obrazujesz słowem...