Menu
Gildia Pióra na Patronite

wspomnienia 4

ziarenkami piasku
znaczę dni swoje
w klepsydrze życia
dni przesypuję
świtem pobudki
zasypianiem nocy
pomiędzy nimi
radości i smutki
uśmiech
z łez kroplami pomieszany

i tych ziarenek kilka
co snów są miłą przyczyną
bo choć już dawno
przesypać się im było dane
błyszczą wśród innych
zapomnieć się nie dają
a zwane są od dawien dawna
słowem pięknym

wspomnieniami

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!