Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Zgubiłam się
w labiryncie życia,
pośród krzewów kłamstw
i drzew niepewności

Tocząc po leśnej ścieżce
resztki godności
kroczę po łąkach pożądania
popijąc z Twych ust
absynt szaleństwa

Bezradność tuli
nas w ramionach
niczym zabłąkanych kochanków

O poranku
po długiej nocy życia
czas wskaże mi
właściwą drogę

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • 30 May 2018, 13:14

    Kati dziękuję- dokładnie jak napisałas. Błądze, i błądze szukając wyjścia i dla ciała i dla duszy

  • kati75

    29 May 2018, 11:05

    tyle razy gubisz się
    w sobie pokładasz nadzieję
    i nadal błądzisz
    po zakamarkach duszy
    w drodze do szczęścia

    tak jakoś mnie naszło;)świetny wiersz