Menu
Gildia Pióra na Patronite

teatr

zgasły światła
spadła ciężka kurtyna
samotny widz
wsłuchuje się w drżenie powietrza
przebrzmiałe dialogi
przedstawienie duchów i cieni

dramat i komedia
śmiech a później łzy
sztuka wciąż trwa
bez antraktu
chwili wytchnienia
w opustoszałym teatrze

starzec wstaje z fotela
nie bije braw
odchodzi w ciszy jak duch
zabrzmiały dzwonki
na ostatni akt

159 513 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących