Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ku pamięci...

Zestrzelili ptaka
rozpętała się afera
jedni zrzucają winę na drugich
to nie my, to oni
a jeszcze inni wieszczą
że ptak sam spadł
bo miał złamane skrzydło
ludzie powychodzili z chat
pędzą na szyję na łeb
jedni po kolorowe pióra na pamiątkę
a jeszcze inni
chcą się uwiecznić z tym, co pozostało
po ptaku
zdjęcia grozy obiegają świat
jak niemy film
jak zapis zbrodni bez win...

a gdy nadchodzi noc
nad miejscem gdzie spadł ptak
buntują się anioły
zamiast modlitwy do Boga
zanoszą petycję do nieba bram
że to już najwyższa pora
zwyciężyć nad złem
i zabić potwora...

190 657 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 20 November 2014, 00:36

    czy lepiej chwastom rosnąć pośród zboża?
    czy błąd to jest, czy też mądrość Boża?

    Dobranoc. :)

  • onejka

    13 November 2014, 08:46

    Zawsze dajesz do myślenia i w każdym Twoim wierszu czuć jak serce pisze wersy... :)