Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pod osłoną nocy.

Ze smutkiem jej nie do twarzy,
O księciu z bajki wciąż marzy.
Lecz gdy księżyc snem ją otuli,
Mrok ostrzy już zęby Drakuli.
Zatopić je w jej szyi pragnie,
By pragnienia wyssać dosadnie.
Jednak skóry jej nie skaleczy,
Bo książę przybywa w odsieczy.
Poczwarę mieczem ostrożnie przegania,
Uważa, by krwią nie zabrudzić posłania.
Po czym dyskretnie usuwa się w cień,
Jej ofiarując spokojny sen.
Nazajutrz swe oczy otwiera dziewczyna
I znów o swym księciu marzyć zaczyna.

1298 wyświetleń
40 tekstów
1 obserwujący
  • Kamila 6

    18 March 2014, 15:08

    Wzajemnie :)

  • Hetfield

    18 March 2014, 15:05

    Ojej, dzięki :)
    Miłego dnia :)

  • Kamila 6

    18 March 2014, 14:24

    Piękne.

  • Hetfield

    26 September 2013, 14:53

    hahaha :D

  • Hetfield

    26 September 2013, 00:54

    Twój komentarz, oficjalnie otrzymuje ode mnie fiszkę ;)