Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zerwę kilka stokrotek
będzie kwieciste nasze łoże
a pod poduszkę włożę
parę kasztanów by sen był błogi
pouwieszam na ścianie parę obrazków z życia
przelutuję przez ciemności
więc zapalę światło
kurz wieków osiadł na mych dniach
więc otrząsnę z nich swój płaszcz
zdmuchnę świecę nocy zimnej
osiem żyć mi pozostało
serce żywe ...oczy szeroko otwarte.

63 077 wyświetleń
1378 tekstów
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!