Menu
Gildia Pióra na Patronite

żegnaj

żegnaj
w tym słowie
dzień zamykam
ten co był
i co przyjdzie
bo wiem

że jutro odejdziesz

chociaż śnisz jeszcze
tuż obok mnie

w kaskadzie słów
zamknięty rozdział
tej której nie było
choć zdało się inaczej

tyle dni
zaklęć cicho powtarzanych
jak mantra

żegnaj
bo wstaje dzień

zostanie ból

przejdzie

/2004/

159 499 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 23 June 2012, 23:48

    dziękuję Wam :)))

  • giulietka

    23 June 2012, 09:48

    gdy mija sen nie życie
    trudno ból znieść powiekom
    słońce jest teraz inne
    nie takie jak nam się śniło
    przyglądam się bezradnie
    zbudzonym samotnie rękom
    i nie wiem dlaczego tęsknię
    po kimś kogo tutaj nie było

    Nie można przejść obojętnie, Adasiu...
    Pozdrawiam, miłego dzionka;)

  • agniecha1383

    23 June 2012, 09:47

    Kolejny się pięknie żegna dziś...:) z podkreśleniem na pięknie:)pozdrawiam